fbpx

Sokan gondolják, hogy az esküvői köszönő- vagy köszönetajándék csak egy újabb trend, amely a Valentin-nap és a Halloween mellett  a közelmúltban gyűrűzött be  az európai kultúrába, holott írásos emlékek maradtak fent arról, hogy a nemesi párok esküvőjük alkalmával már a 16. századtól fogva köszöntötték egy-egy apró figyelmességgel vendégeiket, amely szokás aztán a 17. századtól fogva a kevésbé kiváltságos társadalmi rétegeknél is elterjedt és tartja magát mind a mai napig.

Tudjuk, hogy most 2023 elején a Covid, majd a háborús infláció okozta drágulások a szokásosnál is nagyobb kihívások elé állítják a párokat, hogy Nagy Napjukon mire költsenek és mire nem, álljon itt azonban néhány érv és ötlet, hogy ezen az apró figyelmességen miért nem érdemes spórolni idén sem!

#1

A köszönetajándék az egyetlen tárgyi emlék, amit vendégeid magukkal visznek Életetek Legszebb Napjáról. Sokan már a meghívókat is kizárólag online küldik ki: az idősebb generációnak és a legszemélyesebb barátoknak, rokonoknak így mégis tudtok adni valami igazán kézzel foghatót, amit örömmel nézegetnek majd évek múltán is.

#2

A köszönetajándék a meghívó mellett egy másik kiváló lehetőséget kínál, hogy személyiségeteket, kreativitásotokat vendégeitek felé kifejezzétek. Nem kell, sőt nem is érdemes az elcsépelt hűtőmágnes-pálinkáspohár-gravírozott fa kulcstartó arany háromszögben gondolkoznotok: szerencsére ma már szebbnél-szebb, ötletes, kreatív és nem utolsósorban hasznos vendégajándékok közül választhattok. 🙂

#3

Szintén fontos érv, hogy a mai világban, amikor a nászajándék szinte kizárólag pénz, a vendégek kapnak egy kis kézzelfogható, udvarias „köszönömöt!” a menyasszonytánc idején a dobozba csúsztatott borítékért cserébe.

AZ ELMÉLETI SÍKON TÚL KÖVETKEZZEN NÉHÁNY PRAKTIKUS ÖTLET LELŐHELYEKKEL, HOGY MIVEL LEPD MEG 2023-BAN AZ ESKÜVŐI VENDÉGEIDET 🙂

#4 Étel-ital

Ahogy bevezetőnkben is említettük, saját bőrünkön is napi szinten tapasztaljuk, hogy az árak mennyire elszabadultak az élet minden területén, de kiváltképp igaz ez a mostani élelmiszerárakra. Így mára egy finom, minőségi üveg mini méz, egy falat sütemény, prémium csokoládé vagy egy kis üveg pezsgő vagy pálinka nemhogy nem számít elcsépelt ajándéknak, hanem egy igenis gáláns figyelmesség a pár részéről. (Kattints a képekre!)

#5 Valami hasznos

Egy tasak levendula, egy lakásillatosító kerámiaszív vagy egy csinos gyertya minden háztartásban megtalálja a helyét, pláne, ha még  mindezeket az esküvőtök dátuma és monogramotok is díszíti. (Kattints a képekre!)

#6 Valami zöld és környezettudatos

Násznéped valódi helyett akár mesebelien színes, szirmokból és termésekből készülő ökofonfettinkkel is megszórhat Titeket vagy ha jó időben, a szabadban tartjátok esküvőtöket, akkor akár a környékbeli erdő-mező madaraira is gondolhattok mini madáreleségünk jóvoltából, illetve egy-egy tasak virágmagot is ajándékozhattok nekik. (Kattints a képekre!)

#7 Felfrissülés, kozmetikum

100%-ban természetes, szinte ehető minőségű natúrkozmetikumaink elsősorban a hölgyvendégek számára jelentenek nagy-nagy örömet: egyadagos kiszerelésű fürdősóink, fürdőbombáink, ajakbalzsamaink nagy népszerűségnek örvendenek és  akár már az esküvő másnapján is bevethetőek az áttáncolt éjszaka után 🙂 (Kattints a képekre!)

#8 Ajándékozz élményt

Láttál már 100 óriás csillagszórót egyszerre égni? Ugye, hogy nem 🙂 Hidd el, hogy vendégeid sem és le fogja őket nyűgözni mind a látvány, mind az élmény, hogy mindezt a Ti esküvőtökhöz kötik majd! (Kattints a képekre!)

#9 Legyél vicces 🙂

A magyar virtushoz ritkán kötnek absztinens, visszafogott esküvőket és ez így van jól. 🙂 Ha meg szeretnéd könnyíteni vendégeid másnapját, ajándékozz nekik másnapos elsősegély szettet, amely az életmentő vízen kívül 2 db Algoflex kapszulát is tartalmaz 😉 (Kattints a képekre!)

#10 Gondolj a legkisebbekre is

A kicsiknek érdemes külön gyereksarokban és tematizált köszönőajándékban gondolkozni, hiszen egy esküvői témájú színező füzet, lufik, apró játékok órákra lekötik majd figyelmüket és a megélt élményeket a számukra kialakított csendesebb, nyugodtabb sarokban közösen is megélhetik. (Kattints a képekre!)

+ 1 meglepetés:

Ha tetszett bármelyik ötletünk, termékeinket az Imagine Wedding Show keretein belül személyesen is megtekinthetitek február 25-én a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben🙂
Meglepetésünk, hogyha rendelésedet a helyszínen vagy március 1-ig online adjátok le, termékeinket/szolgáltatásainkat még a tavalyi áron kaphatjátok meg🙂

Imagine Wedding Show kiállítás ezen a linken érhető el